2010. augusztus 27., péntek

Rend, Ruha és Harmónia

Nagyon szeretek rendet rakni, csak nagyon nehezen tudom meg is tartani... Most remélem hosszabb ideig vigyázok rá, mint legutóbb. Nagyon szigorú voltam magamhoz. Végre következetesen kiraktam minden olyan színt és formát, amit mostmár TUDOK, hogy nem áll jól. És hiába tetszik, vagy hiába ragaszkodok érzelmileg egy-egy ruhadarabhoz, csak a helyet foglalja... Ha ennyi maradt, képzeljétek el mennyi volt. Hiszen kiraktam két (azaz kettő darab!) banánosdoboznyi ruhát... Mostmár végre elférek a szekrényben. Komoly döntéseket hoztam: MOST egy jó ideig nincs szükségem ruhára. Ha mégis kapnék, vagy találnék valami igazán jó darabot, helyette egy másik gazdát fog cserélni! (Ezt a jó tippet Mike Edittől tanultam).

SZÍNEK. Szeretem színek szerint rendezni a ruhatáram. Ez sokat segít az öltözködésnél, és számomra áttekinthetőbb így. Régebben is próbáltam szín szerint behajtogatni a ruháimat, de úgy, hogy külön voltak a nadrágjaim, szoknyáim, blúzaim, pulóverjeim, stb. De rájöttem, hogy ismerem én jól a ruhatáram, tudom melyik darab micsoda, úgyhogy most először nem tettem külön a szoknyákat, nadrágokat, pólókat. És eddig bevált...

Ha jól megfigyelitek kitalálhatjátok, milyen színeket száműztem. Igen: a halvány színeket. Halvány rózsaszín, halvány kék. Aztán repült a sárga, és a narancssárgából is kitettem mindazt, amit az arcom közelében kellene hordanom... inkább csak nadrágok maradtak narancsban. Zöldből is a meleg, sárgás árnyalatok nem állnak jól nekem. De egy.két darab maradt még addig, amíg megtalálom cserébe azokat a zöld árnyalatokat, amiket bátran hordhatok. A zöldet nagyon szeretném visszahódítani a szekrényembe. És barnából is többféle szín-árnyalat állna jól, de abból még kevés van, egyelőre nem hordom túl szívesen.

A színeim tehát erősek, kontrasztosabbak: 

 lila, bordó, piros, ciklámen, kék, türkiz,

fekete, fehér, barna...

Ti hogy álltok a kedvenc klasszikusan női mondatokkal: "Nincs egy rongyom sem!", "Mit vegyek fel?", "Ehhez sem talál semmi!", "Annyi ruhám van, de mind kidobnám!"... Használjátok? És milyen a színvilágotok?

2 megjegyzés:

Katacska írta...

Úgy tűnik, hogy a nyár vége ideális a rendrakáshoz.... Múlt héten váltam meg ruhatáram 30%-ékától és ahogy ilyenkor lenni szokott, egyik szemem sírt, a másik kacagott. Bármilyen nehéz lépés is ez egy nő számára, úgy gondolom, hogy időnként meg kell válni a régitől, hogy jöhessen valami új. Viszont megfogadtam, hogy csak olyan ruhadarab jöhet, ami szigorú ellenőrzésen megy át, mert nem akarok jövőre is arra ébredni, hogy a szekrényem tartalma átláthatatlan. Jelenleg gyanúsan rend van, de attól tartok, nem lesz ez így sokáig. Jó ötletnek tűnik a szín szerinti rendezés és kiváncsi vagyok rá, hogy esetemben is beválna-e...

CSAJOK írta...

Köszi Kata, hogy írtál... Bátorító eltökéltséged. Ha rájössz a hosszan tartó rend titkára, kérjük írd meg!
üdv neked, k.

Related Posts with Thumbnails