Kattints rám: Fő fogások


RÁCPONTY


 A barokk est egyik különlegessége volt ...
remélem nektek is ízlik :)

Hozzávalók 4 személyre:
·      Citrommal bedörzsöljük a halat fűszerezés előtt, majd ízlés szerint só bors, delikátot teszünk rá
·      egy nagy fej hagymát karikára vágunk
·      4 szál répát, 1 petrezselymet, 1 zellert karikára vágunk
·      2 szál babérlevél
·      5-6 szem bors
Egy tepsibe öntünk 1 dl olajat, belerakjuk a felkarikázott zöldségeket, rá tesszük egészben a halat, annyi vizet öntünk rá, hogy a hal félig vízben legyen. Befóliázzuk, alufóliával lefedjük és kb 40 percig sütőbe tesszük. Majd a fóliát levesszük és hagyjuk a halat megpirulni.

Tálalás 1:
Pecsenyés tál közepére rakjuk, körbe rakjuk a zöldséget, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Félbe vágott citromszeleteket adunk hozzá.

Tálalás 2:
A tepsiből visszamaradt szószt 2 dl tejföllel és 1 evőkanál keményítő liszttel kikavarjuk, összefőzzük és apróra vágott zöld petrezselymet, egy fél evőkanál mustárt belekeverünk és ráöntjük a sült halra. 


Ananászos csirkemell
 

Tyúkmell felszeletelve, fűszerezve mind a két oldala. Tepsibe olajat teszünk vízzel. Ráhelyezzük sűrűn egymás mellé a hússzeleteket, mindenikre ananász karikát teszünk, és leborítjuk egy lapsajttal. Le kell fóliázni a tepsit úgy hogy ne érjen a sajthoz. 20 percig hagyjuk párolódni, utána levesszük a fóliát hogy piruljon a hús. Főleg sós vízben főtt rizs talál hozzá és bármilyen saláta. 


  Darált húsos lasagne 



Hozzávalók:


·      1 hagyma
·      500 gr paradicsompaszta 
·      2-3 kanál paradicsomlé
·      1-2 fokhagymacikk
·      700 gr darált hús
·      ételízesítő
·      só, bors, oregano
·      csombort


Szósznak való:


·      4 kanál margarin
·      1 dl liszt
·      reszelt sajt


Felgágjuk a hagymát, a többi hozzávalóval egy lábosba tesszük, beleértve a fűszereket is és főni hagyjuk 30-45 percet.
Szósz: megolvasztjuk a margarint, lisztet szórunk bele, tejet adunk hozzá lassan, fűszerezzük, pár percet így is főzzük. A szósznak vékonynak kell lenni, azért mert a tésztalapok sok folyadékot felszívnak. A tepsit kikenjük margarinnal, hozzáadunk sorra: Bechamel szószt, lasagnet, hús szószt. Ezt megismételjük 3szor. AZ utolsó rétegnek szósznak kell lennie. Ráöntünk reszelt sajtot. 25 percet sütjük. A tepsit aluminiumfóliával betakarjuk, az utolsó 15 percben levesszük a fóliát.
Related Posts with Thumbnails