2010. augusztus 16., hétfő

Gomb-Láz 2

HOGYAN KÉSZÜL A NYAKLÁNC?
1. Tervezd meg a nyakláncot.
2. Mérj ki egy kétszer akkora fonalat, amennyi a nyaklánc össz-hossza lesz és hagyj rá még 10-15 cm-t. Ha sokszor fogod bogozni a cérnádat, akkor még többet.
3. A fonal két végét fűzd be egy-egy tűbe (a tű feje férjen át a legkisebb gomblyukon is, amivel dolgozni kívánsz).
4A. Ha egy kis nyakláncot tervezel, amibe nem lehet csak úgy belebújni, hanem "kapcsosan" akarod megoldani, akkor a hosszú fonal közepére bogozz egy hurkot, amibe majd az utolsó gombszemed beakasztható lesz.
4B. Ha nagyobb nyakláncot készítesz, akkor egyszerűen fűzd fel az első gombot a fonal közepére.
5. A két tűvel ellentétes irányban dolgozunk. Egy-egy gomb után bogot köthetünk. Szimplát vagy duplát. Ha gyöngyöt is használunk, nem muszáj bogot kötni.
6. A fonallal sokféleképpen játszhatunk. A gombok között lehet kisebb-nagyobb távolságot is hagyni, attól függően, milyennek terveztük a nyakláncot.
7A. Amikor befejeztük a gombok-gyöngyök felfűzését, a legelső gomb fonalába öltjük az egyik tűt, majd egy erősebb bogot kötünk. A bogot jól elrejthetjük, ha visszahúzzuk mindkét tűvel a fonalat az utolsó gyöngybe, és a gyöngy végén levágjuk a kilógó maradékot.
7B. Ha a hurkos változatot készítettük, akkor az utolsó gombnál egyszerűen összebogozzuk a fonal két végét, levágjuk a maradékot, és a gombot akasztjuk a hurokba.
 8. Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails