2010. május 13., csütörtök

Eddig ...

Anna, nagyon frappánsan összefoglalta az eddigi lánytáborok lényegét, ezt szeretném most veletek megosztani :)

Az első lánytábor témája az ünnepkörök és speciális alkalmak, a másodiké pedig a történelmi korok, korszakok voltak. Ez azt jelentette, hogy a tábor hét napja közül egyet-egyet valamilyen ünnepnek/korszaknak szenteltünk.
Volt pl. karácsony-nap, húsvét-nap, szüli-nap, kerti party-nap stb., ill. romantika kora-nap, barokk-nap, Andy Warhool és kora-nap stb.
Az adott nap arról szólt, hogy hogyan kell felkészülni egy ilyen alkalomra: mit főzz? (receptötletek és azok "gyakorlatba ültetése" - főzés, sütés), milyen dekort készíts? stb. Külön munkacsoportokba voltak osztva az emberek, s mikor melyik csoport főzött, sütött, dekorált (s készítette el a dekorkellékeket), ill. készített elő valamilyen témához illő, vicces esti műsort.

A "pragmatikus" tematika mellett mindig volt valamilyen "szellemi és lelki tevékenység" is. A tábor keresztyén indíttatású, tehát olyan kérdésekkel is foglalkozik, hogy hol a helyem a világban keresztyén nőként. Vannak fórumbeszélgetések mindenféle forró és kevésbé kényes, de mégis égető problémákról. Az igetanulmányok rendjén volt már egy olyan sorozat is, hogy nők a Bibliában (szuper izgalmas volt!!). A legutóbbi tábor lelki témája pedig az öt szeretetnyelv volt Garry Chapman könyve alapján. Oldottunk teszteket, s rájöttünk, ki mi(n)t szeret, kit hogy kell szeretni.

Deee! A tábor nem csak ennyi!
Mindig vannak extra, NEM feltétlenül témába vágó előadások is.


Pl.
  • volt szó már a divatról is, hogy milyen testformához milyen ruha, táska, kiegészítő illik,
  • Végeztünk színtesztet is, hogy ki milyen típusba tartozik bőr-, haj- és szemszín alapján, és így milyen színeket hordjon, hogy jól álljon neki.
  • Volt már mesterfodrász is nálunk, aki hajat vágott, frizurát készített a csajoknak (ingyen), s tanácsot adott, kinek mi állna jól a fejformájához viszonyítva, ill. mit lehet kezdeni az illető hajával.
  • Mit csinálj, ha nincs férfi a háznál, s te kell megszereld a vízcsapot, kicseréld a biztosítékot stb.?
  • Mini-házipatika - mi mire jó, milyen gyógyszereket tarts otthon stb.
  • stb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails