2012. július 30., hétfő


2. nap, kedd


A mai nap a tisztogatásról szólt: testi-lelki nagytakarítást végeztünk és számos praktikát tanulhattunk környezetünk tisztántartására is. Mivel az igazi ragyogást csak úgy érhetjük el, ha legbelülről kezdjük el a tisztogatást, áhítattal kezdtük a napot: Péter Júlia lelkésznő Pál megtéréséről beszélt nekünk. Az apostol története igazi pálfordulás – honnan is származna ez a fogalom, ha nem az ő történetéből! És ha annyira konkrétan nem is fogalmazódott meg bennünk, bizonyára néhányan azzal a vággyal indultunk neki a tábor első teljes napjának, hogy hasonló pálfordulásokban lehet részünk… vagy legalább valami hasonló történésben, testi és lelki szempontból egyaránt.
Áhítat után a toxinok száműzése elkezdődött: Marietta irányításával égethettük a fölösleges zsírt a reggeli tornán. Reggeli után pedig Licsu (Csutak Lídia) műhelyén folytathattuk a legkülönfélébb szennyezőanyagok eltávolítását: rozsdafolt, vörösbor, izzadságfolt, zsírfolt nem maradt a vásznon, sőt még a fémedények és eszközök tisztítását, szőnyeg- és bútortisztítást és fényezést is tanulhattunk.
Csupán néhány varázsszóval a legváltozatosabb szennyeződéseket távolíthatjuk el, a varázsszavak pedig: ecet, citrom, bórax, szódabikarbóna, mosószóda, só és víz. Természetesen, mint minden varázsszó, ezek is csak akkor működnek, ha jókor, jó mennyiségben, jó helyen használjuk őket. Elszíneződött fém evőeszközök újra fényleni fognak, ha bórax és citromlé keverékével átsúroljuk. A gyümölcsfoltok eltűnnek, ha ecet és citromlé keverékével azonnal átmossuk a ruhadarabot. Efféle és számos egyéb praktikát tanulhattunk a délelőtt folyamán, amelyeket most hosszú lenne leírni, helyette inkább kattintsatok a következő linkekre és szemelgessetek kedvetekre:

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails