2011. április 7., csütörtök

Húsvétra készülve - ajtódísz

Karácsonyra olyan sokat és annyi szépséggel készülünk. A húsvét sokkal elhanyagoltabb dekor szempontjából is. Vagy ha mégis feldíszítjük a lakást, mégsem készülünk rá heteket! Pedig a húsvéti ünnep nélkül nem ér semmit a karácsony. Isten fia hiába jött a földre, ha nem fogadjuk el a legnagyobb nekünk szánt ajándékát: azt, hogy meghalt értünk-helyettünk... és nemcsak ennyi, áh nem... Hanem fel is támadt. Ez a nagy csoda: reménykedhetünk, sőt tudhatjuk, hogy van tovább, van folytatás a halál után, nemcsak egy pihekönnyed vagy vasterhű villanás az életünk...

Szóval (és tettel:)): Készülhetünk, sőt készüljünk erre az ünnepre. Számomra a barkácsolás mindig segít leállni, elcsendesedni, ráhangolódni az előttem álló dolgokra.

Ha már most szeretnénk ajtódíszt készíteni, legpraktikusabb, ha papírból, filcből, szalagokból gyártjuk, mert nem fog elhervadni húsvétig. (Friss, zöldágakból készülő díszt is mutatok majd később!)
A tojás és a csibe filc, a többi papír... Az akasztó pedig szalagból készült. A pillangók csak félig vannak felragasztva, így könnyebben repkednek:)!
A filcet a papírra, és a papírt a filcre egy erősebb univerzális ragasztó rögzíti (pl: Technokol Rapid).
Tavaly egész tyúkudvart gyártottunk a szalontai női körre... Az elemeket előre kivágtuk, így a húsvéti találkozónkon több szempontból megközelíthettük az ünnepet, nem rabolta el minden időnket a barkács:)!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails