2011. április 21., csütörtök

Ha csak most kezdesz az ünnepre készülni...

...Akkor sincsen baj!
Ma reggel arról beszéltünk a férjemmel, hogy akkora hajtásban telnek a napjaink, hogy félő, ez a húsvét is csak egy lesz a sok közül, ezzel az ünneppel sem tudunk kezdeni majd semmit... Aztán rájöttünk, hogy még mindig van esélyünk, hiszen az ünnep is kezdhet velünk valamit! Nem rajtunk áll a dolog, ahogy mi azt hinni szoktuk és szeretnénk napjaink nagy részében! Ráadásul a Húsvét pont arról szól, hogy Isten jön, és kezd velünk valamit. Ideadja a Fiát. Jézus jön, és kezd velünk valamit: lehetőséget teremt arra, hogy igazi KAPCSOLATokban élhessünk újra. KAPCSOLATban Istennel és egymással (önfeláldozó szeretet, megváltás, stb... - nehéz szavak!)

Azt már tudjátok, hogy nekem a készülődést elősegíti, ha barkácsolhatok. Ez nem mindenkivel van így, van akinek más segít a lelassulásban, váltásban.
Emlékeztek a fűültetési tippre?  Ha volt rá időtök, már ilyen szép gyepecskében gyönyörködhettek:
Nagypéntekre készülve a fahéjrudakból ragasztott kereszt egyszerű és lényegi üzenetet hordozó dekoráció!

De most a "lusták" vagy "késők" verzióját is bemutatom (vajon miért kellett ezt is kidolgoznom?:)):
A kis tojásokba, vagy bármilyen edénybe a kertből vagy a parkból becsempészhetünk egy kis fűcsomót, gazocskákat, mohát gyökerestől. És így ott a friss zöld (locsolható) dekoráció a szobában:
Így is válhat a tojás valóban az új élet szimbólumává: a törékeny "földi porhüvely" amelyből harsányan előtör az életerős új hajtás!
(BK)

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails