2010. december 15., szerda

Váll-Fa

A fenyő-fa kísérletezéseknek még egy hasznos hozadéka volt: a család mindig együtt törte a fejét, mi legyen az aktuális évi karácsonyi dizájn, majd együtt barkácsoltunk: anya, apa, lány és három fiú gyermek... A fiúk kamaszkorba értek, és azt is elhagyták, de a közös karácsonyi barkács végig kihívás maradt. Mindenki várta, hogy valami különlegeset találjunk ki a soron következő évben is. Ezért nagyon hálás vagyok, és ma is különleges ajándéknak gondolom, hogy a családunk örömmel és közösen készült a karácsonyra, akármilyen korba jártunk éppen!

Az Kék-Arany sorozat újabb darabja következik (az ide tartozó adventi koszorút láthattátok itt, és az ablakdíszeket itt). Ez év karácsonyfadísze egy vállfa kompozíció volt a csillárra akasztva (vagy csillár helyett). Legfelül egy vállfa, erre spárgával rögzítve kettő, erre további négy... A sorozat addig bővíthető, amennyit a lakás magassága megenged. Mi a szoba közepére akasztottuk, eljártunk alatta, így nem nyúlt bele túlontúl a térbe, hiszen egy alacsony kis panel szoba a család nappalija.

A díszek színvilága továbbra is a kék-arany hangulatot tükrözi, de még a fahéj szép barnáját, és a egy-két narancsosabb árnyalatot is társítottunk hozzá. A papírból, szalagból, fahéjból és őrölt fahéjból, arannyal lefújt ág-csillagból és ág-gömbökből készített díszeket (recept leírása később érkezik) felaggattuk a Váll-Fá-ra.

Szenteste egy szépen terített asztalka is került a "karácsonyfa" alá. Két nap után ezt elmozdítottuk, hiszen a kicsi helyen nem volt praktikus, hogy kerülgetni kellett...

Ez a fajta megoldás praktikus akkor is, ha egy kíváncsi kisbaba épp abban a periódusában van, hogy mindent megvizsgál, magára húz, felfedez... Így egy hagyományos karácsonyfa veszélyessé válhat ezekben az években, ám a felakasztott díszt kártevés nélkül csodálhatja. Ha hiányoljuk a fenyőillatot, ráköthetünk a vállfákra néhány fenyőágat is!

Ha megkérdeznéd, mit keres egy kereszt a karácsonyfán, azt válaszolnám: nincs értelme a karácsonynak, a Messiás születésének, ha nem tekint a Húsvét csodálatos eseményeire. Jézus (azaz a Szeretet) földre érkezése a megváltás által (a miértünk vállalt halála által) vált teljessé!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails