2010. december 14., kedd

Fém-Fa

Ezen a héten megmutatok néhány különlegesebb karácsonyfát.

Még lánykoromban, otthon a szüleimmel és testvéreimmel eldöntöttük, hogy a magunk módján (csepp a tengerben) tiltakozni próbálunk a temérdek fenyőfa-irtás ellen. Pedig szeretjük a fenyő illatát, karácsonyi jelenlétét, de az ünnep előtti fa-vásárlási őrület rengeteg illegális favágót felbátorít a mészárlásra, és messze nem az ellenőrzött, erdészek által megjelölt, kitermelhető mennyiségű fenyő kerül piacra.
A cserepes fenyő jó megoldás lenne, ha házban lakik az ember, és az udvaron majd kezdhet valamit a fenyővel. De tömbház-lakosként kissé költséges minden évben egy cserepes fenyőt venni, majd elajándékozni egy házban lakó barátnak... Egyszer azért ezt is kipróbáltuk.
Úgyhogy maradt a kísérletezgetés. Ezekből mutatok be négy ötletet az elkövetkező napokba.

A fém-fa körülbelül öt évvel ezelőtt készült. Négy darab derékszögű háromszög-fémlapot vágatott édesapám. A derékszög magasabb szára mentén lyukakat fúrtunk, itt összefűztük a lapokat fémkarikákkal, majd legyezőszerűen kinyitottuk, és a sarok-szekrényre állítottuk. Megvettünk néhány egyszerű-legolcsóbb fekete fém merőkanalat, és lefújtuk kocsifestő ezüst spray-el. Felerősítettük a "karácsonyfára" ezeket, majd dekorhomokkal teleszórtuk az öblös részt, és egy-egy gömbgyertyát helyeztünk bele. A csúcsdísz egy fémszűrő volt, ami mögé szintén gyertyát rögzítettünk (de ez megoldható karácsonyfa világítással talán egyszerűbben). Nagyon szerettük a hatásos fény-kompozíciót.
Egy ehhez hasonló ötletet láttam nemrég a derék asszony blogbejegyzésében itt. Lehet tehát az egész lakást ebben a hangulatban kidekorálni!

3 megjegyzés:

Barbi írta...

Most vettem én is egy kicsi asztali fém fát a virágüzletünkben, egyszerűen nem lehetett neki ellenállni! Pedig nem volt épp ingyért! :D Majd mutatom a blogomon! :D

CSAJOK írta...

Alig várom, hogy lássam:)
k.

É.M. írta...

Nagyon kreatívak vagytok, nagyon tetszik hogy ennyit fáradoztatok ezzel az ötlettel. Dé tényleg példamutató hogy így is lehet hangulatos egy "fa", nem csak valóban a kivágott fenyőfák.

Related Posts with Thumbnails