2010. december 6., hétfő

Ablak díszítése (Kék-Arany)

Ha már túl vagy az ablak-tisztításon, akkor jöhet a díszítése.

Ezt azért szeretem, mert az ablak egyfajta határvonal a kint és bent között. Az átjárhatóság-átláthatóság-kapcsolat szimbóluma. És jó, ha az utca népe is látja, tudja hogyan készülődünk karácsonyra.

Épp ezért nem mindegy számomra, hogy mi kerül fel az ablakra. A karácsonyi hangulaton túl fontos nekem, hogy pontos üzenete legyen. Nem szeretem a Santa-s/Mikulásos ablakdíszeket (mostanában ez a leggyakoribb mifelénk), mivel a Mikulás nálunk december 5-ét és nem a karácsonyt jelenti. Van ahol valóban a Mikulás pocakos-dundi figurája hozza a karácsonyfát, de nálunk az angyalok járnak, és a legnagyobb ajándéknak, az Úr Jézusnak köszönhetjük a mi kis ajándékcsomagjainkat... Szóval az ablakdísz is ebben a témakörben fogalmazódhat meg. Kedvelt karácsonyi szimbólumaim: a csillagok, a bölcsek útját mutató üstökös, a csillagos égen megjelenő örömüzenetet mondó angyalsereg, a jászol...

Az ARANY-KÉK karácsony egyik fő motívuma a csillag volt. Az ablakot csillagfüzérrel díszítettük. A különböző méretű csillagokat úgy ragasztottuk össze, hogy közéjük zártuk a szalagokat. Függöny helyett minden függönykarikára kötöttünk egy ilyen fűzért, és a sötétítőt lecseréltük.
Ünnepekkor jól fog édesanyám turkálós függöny- és abroszgyűjteménye (ami között akadt sötétkék-csillagos sötétítő és terítő is).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails