2010. június 28., hétfő

Tapéták vagy fal-festés, 4. rész

A geometrikus tapéta-mintát leszámítva, mutatnék néhány olyan képet, amelyek alapján a fal díszítést festegetéssel is meg lehet oldani (bár az első két kép matricás-megoldás, az alsó kettő meg tapéta).
A virágindák felrajzolásában az a jó, hogy nem kell, muszáj szimmetrikusnak, szabályosnak lennie, tehát bátran neki lehet vágni szabadkézzel.
Egy kicsi, régi és néha sötét szolgálati lakásban élünk. A férjem minimum napi hat órát szürke, unalmas irodában tölt. Az volt a kérése, hogy otthon színekkel, hangulattal, vidámsággal találkozzon a sok (bús)komorság után. Ezért festettünk színesre egy-két falat, és ezért merészkedtem mintát rajzolni ide-oda, falra és az egyszerű fehér függöny-karnisra . Először a konyhában követtük el a "tettet":
Majd a hálószobánkban. A piros, fekete, fehér világban meghatározó a függöny mintája (a gyengécske fényképeken annyira nem látszik sajnos), mert az alapján rajzoltam a piros indát a falra, és a fekete girlandot a karnisra. A szék ülőkéjének huzata, és néhány párnahuzat a függöny-anyag sötétítőnek készített változatából készült.
Képek forrása (a sajátokat leszámítva:)): designpumpa, inspiral, lakbermagazin

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails